ieem logo

НН ІНСТИТУТ ЕКОЛОГІЧНОЇ ЕКОНОМІКИ І МЕНЕДЖМЕНТУ 

Instlogo fblogo НЛТУ України

upcomingeventsAutumn semester: 01.09-05.12 Теоретичне навчання | 04-17.10 1МК  | 22.11-05.12 2МК | 06-26.12 СК
Spring semester: 24.01-29.05 Теоретичне навчання | 28.03-10.04 1МК | 16.05-29.05 2МК | 13-30.06 СК
Приймання відвідувачів дирекції 1345-1430
21 травня відбулася міжнародна конференція "Natural resource management in transformation countries" 
21 травня до Національного лісотехнічного університету України завітала команда іноземних викладачів і студентів. У рамках дружнього візиту було організовано спільну студентську конференцію. Іноземну делегацію очолив професор Університету сталого розвитку міста Еберсвальде (Німеччина) П'єр Ібіш. Окрім професора Ібіша університет міста Еберсвальде представляли викладачі Ларс Шмідт та Зігмунд Місаль. Професор Ібіш разом зі студентами впродовж останніх десяти років щорічно відвідує Україну. Національний лісотехнічний університет України професор Ібіш відвідує вдруге. У процесі спілкування приємно вразив той факт, що іноземні студенти (більшість із них навчається в університеті міста Еберсвальде, проте походять вони з 10 країн світу) добре обізнані з особливостями різних етнічних регіонів України, історією України, особливостями природокористування та традиціями ведення сільського господарства населенням нашої держави. Можна з впевненістю стверджувати, що завдяки професору Ібішу світ дізнається більше інформації про Україну та її мешканців. 21 травня вперше НЛТУ України відвідали професори Коледжу міста Врітл (Великобританія) Пітер Хобсон та Джон Морган.

 Еберсальде 1Еберсальде 2

 З вітальним словом від адміністрації НЛТУ України перед іноземною делегацією виступив проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв'язків Микола Борис. У своїй промові проректор наголосив на тому, що НЛТУ України, Університет сталого розвитку м. Еберсвальде та Коледж м. Врітл об'єднує спільна місія, котра полягає у екологізації всіх сфер суспільної діяльності. Проректор відзначив, що з Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде та НЛТУ України вже ведеться плідна співпраця. Зокрема, з 13 по 17 червня цього року відбуватиметься спільний науковий семінар присвячений залученню громадянського суспільства до ухвалення управлінських рішень у сфері лісового господарства. Витрати на проведеня цього семінару фінансуються німецькою агенцією академічних обмінів DAAD. У своїй промові Микола Михайлович висловив сподівання, що партнерські стосунки між нашими університетами будуть тільки поглиблюватися та запросив до співпраці представників коледжу м. Врітл. Музичне привітання прозвучало від хору "Діброва" та Ірини Семенюк, котра виконала кілька класичних композицій. 

Еберсальде 7Еберсальде 10
З ролюю модератора конференції чудово впорався заступник директора НН ІЕЕМ Олександр Адамовський. Доповіді, що були представлені на конференції стосувалися тематики "Екосистемний менеджмент у країнах,  що змінюються". Варто відзначити, що зарубіжні студенти були надзвичайно мотивованими, вони зі щирою цікавістю слухали доповіді української сторони. Найбільше запитань було про зміни, котрі відбулися в Україні за останні п'ять років, про рослин і тварин, ареал поширення котрих проходить через Україну, значну увагу привернула доповідь про незаконний видобуток бурштину.
Еберсальде 12Еберсальде 14
Еберсальде 11Еберсальде 22
Доповіді гостей відзначалися надзвичайною глибиною аналізу, використанням різних джерел інформації та спеціальних методів дослідження. Слухаючи доповіді студентів університету м. Еберсвальде складалося враження, що їх підготували зрілі науковці, а не молоді люди, котрі лише здобувають освіту.
Еберсальде 16Еберсальде 17
Після конференції іноземні студенти у супроводі студентів НЛТУ України вирушили на прогулянку містом. Найбільше гостей зацікавила центральна частина міста з її історичними будівлями. Адже, до прикладу, м. Берлін (м. Еберсвальде знаходиться неподалік Берліна) втратило свою історичну частину під час другої світової війни, а ті історичні будівлі, що залишилися, розчинилися у сучасній архітектурі.
У неділю 22 червня іноземні гості вирушили на екскурсію до НПП "Яворівський". У студентів було чимало запитань до адміністрації. Питання були пов'язані з тим як співвідноситься режим охорони заповідних територій України з міжнародною класифікацією, які види діяльності дозволено здійснювати у різних зонах об'єктів ПЗФ України, особливості ведення лісового господарства у об'єктах ПЗФ. 23 травня іноземні студенти та викладачі вирушили у тижневу подорож у Закарпаття, де вони будуть проходити практику у Карпатському біосферному заповіднику. Разом з ними цю подорож розділять п'ять студентів НЛТУ України. Бажаємо, щоб подорож іноземних студентів Україною була приємною і, щоб вони поверталися в Україну з новими ідеями після завершення навчання в університеті.
 Еберсальде 5Еберсальде 8
Еберсальде 13Еберсальде 15
 Еберсальде 19Еберсальде 20
 Документи:
1. Terms of reference
2. Ecosystem menegement in transformation countries (tasks and deliverables)

Найкращі студенти ІЕЕМ

 

e00 18 e02 18 e01 18 o01 o02 o03 m01 m02 m03 ek01 ek03 
best students

Статистика

Кількість студентів: 800
денна 429, заочна 371
бюджет 310, контракт 490
Найстарший 05/05/1956 (ЕКз-61)
Наймолодший 07/12/2001 (ЕК-11)

statistic

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Розклад

  • Банківські реквізити

На сайті 3 гостей та відсутні користувачі

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Конференції

  • Аспірантура

Коли викладач надто складно пояснює...

picture

2017 02 hs 2017 02 bup

Співпраця з Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде продовжується детальніше...

 

GREEN Blue Orange BACK TO TOP